De Verander Express

Geen verhalen over hoe het moet, maar over hoe het gaat.

hoekje-rood

Podium:

Veranderexpress

Aanvang:

13:00

Einde:

13:45

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De hele dag door kan je op verschillende momenten plaatsnemen in de Verander Express. De Verander Express is een interactieve thinkshop waarin je kennis maakt met de openhartige en zeer verschillende verhalen van deze ervaren veranderaars. We gebruiken hun ‘kijkje in de ziel’ om jou aan het denken te zetten over je eigen opvattingen over macht, plezier en onvoorspelbaarheid in veranderingsprocessen.

In de Verander Express bepaal jij je eigen route langs de thema’s door korte filmfragmenten te bekijken op een aantal Ipads. Aan de hand van verschillende inspiratievragen maak jij in gesprek met andere deelnemers je eigen verhaal.

Wanneer je met de trein reist plan je wanneer je wilt reizen, en waarheen. Wat er onderweg gebeurt is ondanks je goede voorbereiding echter telkens weer een verrassing. Reizen verruimt je denken door de ontmoetingen en gesprekken met nieuwe mensen. En door de onverwachte wendingen.

In veranderprocessen gebeurt eigenlijk het zelfde. Je vertrekt met een plan, en toch is wat er gebeurt als je op pad gaat telkens een verrassing. Dat vormt het uitgangspunt voor de Verander Express. Geen verhalen over hoe het moet, maar over hoe het gaat.

Voor de Verander Express zijn zes mensen geïnterviewd die allemaal op hun eigen wijze bezig zijn met veranderen. Als leidinggevende, als adviseur, of als deelnemer aan een veranderproces. Macht, onvoorspelbaarheid en plezier zijn de thema’s die we uitdiepen. Hoe gaan zij in hun praktijk om met dilemma’s, werkwijzen en vraagstukken rond deze onderwerpen? Hoe gaan zij om met invloed: van henzelf en van anderen, bijvoorbeeld? Hoe houden ze koers terwijl alles steeds verandert? En: hoe houden ze het leuk?

 

De geïnterviewden zijn:

Marcel Driessen Directeur Online Dienstverlening van de Belastingdienst

Hans Berends Hoogleraar Innovatie en Organisatie, VU Amsterdam

Thijs Homan Hoogleraar Implementation and Change Management aan de Open Universiteit

Leike van Oss Interim-manager, adviseur en (team)coach bij Organisatievragen.nl

Harold Marsman Filosoof en bedrijfskundige, adviseur bij Kessels & Smit

Albert Jan Jongsma Algemeen directeur van Abiant Holding B.V.

 

De trailer opgenomen in het Spoorwegmuseum is en te bekijken op:

https://vimeo.com/295776618/6844559476

De Verander Express is een initiatief van Verandersom onderdeel van Kessels & Smit.

Hoofdpartners

logo-managementboek
Management-impact-logo